Tuńczyk w sosie pomidorowo - paprykowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny pomysł na szybki obiad!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 2 – 3 porcje:
    200g suchego makaronu
    Puszka tuńczyka w sosie własnym
    Mały przecier pomidorowy
    Duża cebula
    ½ czerwonej papryki
    1 mały pomidor
    1 ząbek czosnku
    10 dag startego żółtego sera
    Papryka w proszku
    Sól, pieprz

Tuńczyk w sosie pomidorowo - paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać, zeszklić razem na odrobinie masła lub oleju. Pomidora sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Wyjąć pestki i pokroić w kostkę razem z papryką, dodać do podsmażonej cebuli. Podlać jedną szklanką wody, dusić, aż papryka zmięknie. Pod koniec dodać przecier i tuńczyka wraz z jego sosem. Dusić ok. 3 minut. Przyprawić do smaku. Polać makaron i posypać serem. Podawać gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy