Tarta pomarańczowa z sunquick - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1- 2 łyżki zimnej wody
Z podanych składników zagnieść ciasto dodając ziarenka z połowy laski wanilii.
Włożyć ciasto do lodówki na 30 minut. Rozwałkować i przełożyć do formy na tartę oprószonej mielonym lnem lub kaszką orkiszową. Przed wożeniem ciasta do piekarnika ponakłuwać spód ciasta widelcem lub obciążyć fasolą.
Piec 20- 25 minut w 180 stopniach.
Wyjąć i dobrze wystudzić.
Wyjmij serek z opakowania dodaj koncentrat pomarańczowy, cukier i mieszając dodawaj śmietanki tyle aby zrobił się krem, który potem włożysz w rękaw cukierniczy. U mnie wyszło ok 50% opakowania.
Napełnij rękaw i dekoruj tartę. Wierzch udekorowałam wstążeczkami z pomarańczy.
Porady
Tartę najlepiej przygotować dzień przed podaniem, gdyż na początku ciasto jest twarde. Pod wpływem wilgoci z kremu nawilgnie i będzie ja można jeść.
Komentarze