Surówka z kalarepy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta, zdrowa surówka z kalarepą i kapusta młodą w roli głównej. Uwielbiam takie sezonowe surówki, mogę je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Jest syta, idealna do pracy, dla osób które są na diecie i nie tylko.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepa
    1/2 główki kapusty młodej
    1 marchewka
    koper świeży
    sól, cukier, pieprz
    oliwa z oliwek
    1/2 papryki czerwonej

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkuję, posypuję solą, cukrem i zostawiam na 15 minut do zmożenia. Po tym czasie kapustę jeszcze odciskam dzięki czemu będzie miękka. Marchewkę, kalarepę obieram i kroję w cienkie paski. Do kapusty dodaję kalarepę, marchewkę, koper pokrojony, paprykę. Doprawiam pieprzem, wlewam oliwę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy