Schab po bałkańsku

0 (0 ocen)

Prosty sposób na przygotowanie pysznej wersji schabu.

Składniki:

  • 400g schabu
    2 cebule
    2 czerwone papryki
    200ml przecieru pomidorowego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    200g pieczarek
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1/2 łyżeczka cząbru
    sól, pieprz
    olej

Schab po bałkańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w kostkę, doprawiamy wolą i pieprzem. Podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę cebulą i czerwoną papryką na rozgrzanym oleju.
  • 2. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki. Dusimy do odparowania wody (jeśli papryka nadal będzie twarda, podlewamy 1/4 szklanki wody i odparowujemy), po czym dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat i przyprawy.
  • 3. Podajemy z kaszą lub z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy