Sałatka z pieczonych pomidorów i awokado

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Jedna z najsmaczniejszych jak dla mnie sałatek. Przepis pochodzi z ostatniego wydania Kuchni

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 pomidory,
    pół awokado,
    sok z połowy limonki,
    ser mozarella (pół kostki),
    listki bazylii,
    sól i pieprz do smaku,
    oliwa z oliwek

Sałatka z pieczonych pomidorów i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. astawić piekarnik na 160 stopni. Pomidory pokroić w grube plasterki. Skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 50-60 minut.
    Awokado pokroić w podłużne paski. Ułożyć na talerzu i polać sokiem limonki.
    Mozarellę porwać na drobne kawałki.
    Pomidorki ułożyć na sałatce kiedy już będą wystygnięte. Całość doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy