Polędwiczki w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszny obiad dla całej rodziny

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
    sól
    pieprz
    2 łyżeczki musztardy dijon
    2 łyżeczki mąki kukurydzianej
    1 1/2 szklanki bulionu drobiowego
    makaron tagliatelle

Polędwiczki w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie.
    Mięso pokrój w plastry lekko 'rozbijając' dłonią. Oprósz solą i pieprzem. Smaż na patelnie z obu stron na złoty kolor. Zdejmij z patelni i przykryj folią aluminiową.
    Mąkę wymieszaj z bulionem i musztardą. Przelej na patelnię, gotuj na średnim ogniu przez ok. 2 minuty. Sos lekko zgęstnieje.
    Makaron wymieszaj z sosem i podawaj z polędwiczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy