Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym

4.33 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Polędwiczki to na tyle smaczne mięso, że nie wymaga specjalnych udziwnień. W jej przypadku proste smaki sprawdzają się najlepiej:). Sos musztardowy doskonale do niej pasuje.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g polędwiczki wieprzowej
    250ml śmietanki 12%
    3 łyżki musztardy
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na plastry o grubości 1,5-2cm, delikatnie rozbijamy dłonią. Posypujemy solą i pieprzem.
  • 2. Na patelnię wylewamy 2 łyżki oleju, mocno rozgrzewamy. Układamy polędwiczki, smażymy po 3 minuty z każde strony.
  • 3. Musztardę mieszamy ze śmietanką, przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy na patelnię, dusimy jeszcze chwilę do momentu aż sos zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować