Ogórki małosolne

0 (0 ocen)

  • 15 min

Tak zrobione ogórki są przepyszne.

  • 15 min

Składniki:

  • Ogórki 1 kg
    • Koperek najlepszy już wyrośnięty
    • Czosnek 8 ząbków ,małe były
    • Sól morska 1 kopiasta łyżka
    • Woda 1 litr

Ogórki małosolne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ohnr74 1. Ogórki namoczyć w zimnej wodzie na pół godz.po tym czasie opłukać pod bieżącą wodą.
    Na spód słoja u mnie na 1,20l,dałam koper,ząbki czosnku( nie obrane do końca,jak na zdjęciu ,ta łupinka daje smak i zapach)
    Ogórki ciasno ułożyć na stojąco,pozostałe już upychamy jak wejdą.
    Na wierzch dałam czosnek oraz koper.
    Wodę zagotowałam ze solą morską i gorącą zalewałam ogórki.Zakręciłam słoik suchą zakrętką i poczekam do jutra wieczora,kiedy będę mogła zjeść takiego ogóreczka:)

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy