Naleśnikowe roladki ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zrobić ciasto o konsystencji śmietany i usmażyć naleśniki.
Na niewielkiej ilości oleju zeszklić pokrojona w drobną kostkę cebulkę. Dodać pokrojony w paseczki schab i smażyć aż się zarumieni. Zalać przegotowaną wodą i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać obrane i pokrojone pieczarki oraz paprykę, Wlać puszkę pomidorów razem z całą zalewą. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem gotować aż odparuje cała woda i farsz zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Na naleśniki nakładać farsz, zawijać w roladki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Całość posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku ok 20 minut.
Komentarze