Naleśnikowe roladki ze schabem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Oryginalny pomysł na NADZIANE ;-) naleśniki. Idealne na obiad jak i kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    1 szklanka mąki
    szklanka mleka
    szklanka wody
    2 jajka
    szczypta soli

    Farsz:
    2 cebule
    400 g schabu bez kości
    500 g pieczarek
    czerwona papryka
    pomidory w puszcze bez skóry
    5 ząbków czosnku
    sól
    pieprz
    suszona bazylia

Naleśnikowe roladki ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zrobić ciasto o konsystencji śmietany i usmażyć naleśniki.

    Na niewielkiej ilości oleju zeszklić pokrojona w drobną kostkę cebulkę. Dodać pokrojony w paseczki schab i smażyć aż się zarumieni. Zalać przegotowaną wodą i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać obrane i pokrojone pieczarki oraz paprykę, Wlać puszkę pomidorów razem z całą zalewą. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem gotować aż odparuje cała woda i farsz zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią.
    Na naleśniki nakładać farsz, zawijać w roladki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
    Całość posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku ok 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy