Naleśniki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Super smaczne naleśniki,pachnące i żółciutkie,rozpływają się w ustach:-)

  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki cukru
    szczypta soli
    2 łyżki oleju rzepakowego do ciasta + odrobina oleju do smażenia naleśników
    400 ml mleka
    2 opakowania budyniu waniliowego (2×40 g)
    80 g mąki pszennej wrocławskiej (ok. 3 średnio czubate łyżki)

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować za pomocą miksera z 3 łyżkami cukru i szczyptą soli. Następnie, dale miksując wlać mleko, 2 łyżki oleju oraz wsypać przesiany proszek budyniowy oraz mąkę pszenną wrocławską. Wszystko zmiksować do połączenia się składników (ciasto naleśnikowe będzie miało dość rzadką konsystencję).
    Patelnię rozgrzać, wlać odrobinę oleju.
    Kolejno wlać na patelnię porcję ciasta, rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni i smażyć z bu stron na złoty kolor.
    Naleśniki możemy zrobić z domową konfiturą lub dżemem,albo jak u mnie z serem:-)

Komentarze

Podobne przepisy