Naleśniki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, pulchne naleśniki budyniowe. Idealne.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.5 szklanki wody gazowanej
    1.5 szklanki mleka
    2 łyżki oleju do ciasta
    4 łyżki cukru trzcinowego
    1 budyń np. Malinowy
    3 jajka
    szczypta soli
    olej rzepakowy do smażenia

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijam jajka i dodaję cukier trzcinowy.

    Miksuję na dużych obrotach tak by powstała jednolita masa.

    Dodaję mleko, wodę gazowaną, olej oraz budyń i mąkę. Całość jeszcze raz miksuję do połączenia składników tak by nie było grudek.

    Jeśli ciasto jest za rzadkie możemy dodać jeszcze trochę mąki.

    Na rozgrzaną patelnię wylewam odrobinę oleju. Rozgrzewam. Za pomocą łyżki kuchennej nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy