modra kapusta na ciepło....

0 (0 ocen)

kolejny przepis z babcinego zeszytu

Składniki:

  • 1 kapusta czerwona
    2 jabłka
    1 cebula
    2-3 łyżki cukru
    100 g masła
    garść rodzynków
    sok z cytryny
    sól
    pieprz

Modra kapusta na ciepło.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić w garnku, dodać pokrojone w kosteczkę jabłka, cebulę cukier i podsmażyć około 5 minut.
  • 2. Kapustę poszatkować i wypłukać; wrzucić do garnka i dusić na małym ogniu 10 minut.
  • 3. Wlać około 1-1,5 szklanki wody, wrzucić rodzynki i gotować 10-15 minut, aż kapusta będzie miękka ale nie rozgotowana. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą...

Komentarze

Podobne przepisy