młoda kapusta po wegetariańsku

0 (0 ocen)

  • 50 min

czasem gotuję dla odmiany, czasem dla znajomych ale zawsze jest smaczna :)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    3 litry wywaru warzywnego
    2-3 łyżki oleju
    0,5 cebuli pokrojonej w drobną kostkę- najlepiej młodą
    1 listek laurowy
    sól i pieprz do smaku
    1-2 łyżki stołowe soku z cytryny zamiennie może być ocet
    0,5 pęczka koperku drobno siekanego

Młoda kapusta po wegetariańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kapustę pozbawić wierzchnich liści i pokroić a następnie sparzyć i odcedzić. cebulkę drobno posiekaną należy zeszklić na oleju, dodać do kapusty i zalać wywarem warzywnym, oraz dodać listek laurowy sól i pieprz do smaku. jak już kapusta będzie miękka dodajemy sok z cytryny a po zestawieniu z ognia posikany koperek.
    smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy