Leniwe polędwiczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Leniwe polędwiczki to szybkie i zarazem wykwintne danie. Wszystkie smaki idealnie się łączą. Mięso jest kruche, wręcz rozpływające się ustach. Przygotowanie ich jest wręcz banalne.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża cebula
    1 polędwica
    trochę mąki( do obtoczenia mięsa)
    sól i pieprz
    masło( do smażenia)

Leniwe polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w krążki.
  • 2. Polędwiczkę na ok 2 cm paski. Powstałe okrągłe talarki z polędwiczek lekko rozgniatamy palcami, ponieważ mięsko jest bardzo delikatne.
  • 3. Pieprzymy i obtaczamy w mące- dobrą metodą jest włożenie ich do worka w którym już jest mąka.
  • 4. Polędwiczki smażymy z obu stron na maśle, opruszamy solą i wsypujemy cebulę. Dusimy pod przykryciem max. 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy