KRUCHE ROGALE

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smacznie ,kruche i na każdą okazję.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    4 żółtka
    1 szklanka śmietany kwaśnej
    2 łyżki cukru
    1 margaryna
    2 lyżeczki proszku do pieczenia


    Marmolada
    Cukier puder na lukier

Kruche rogale - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagnieść,
    ciasto podzielić na połowę i rozwałkować. Każde podzielić na 8 części i nakładać marmolade na szerszą część. Zwinąć i formować rogalik.Po upieczeniu polukrować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

rogale