Krem cebulowo - pomidorowy z rozmarynem

0 (0 ocen)

Pomysł na szybki, pożywny i smaczny obiad.

Składniki:

  • Składniki:
    - 5 dużych cebul
    - 1 litr soku pomidorowego
    - oliwa z oliwek
    - gałązka rozmarynu
    - przyprawy: sól, pieprz, cukier, słodka papryka
    - śmietana
    - groszek ptysiowy

Krem cebulowo - pomidorowy z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Pod koniec dolać odrobinę wody i jeszcze chwilę dusić. Następnie dolać na patelnię sok pomidorowy i wymieszać. Do zupy włożyć całą gałązkę rozmarynu i gotować około 10 minut.
  • 2. Po tym czasie wyjąć rozmaryn, a zupę zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i papryką do smaku.
  • 3. Zupę przełożyć na talerz, dołożyć odrobinę śmietany, posypać groszkiem ptysiowym i przyozdobić rozmarynem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy