Kokosowy pień

  • wyświetlono: 568 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka i bez pieczenia

  • 15min

Składniki

250 g wiórków kokosowych
100 g mleka w proszku
3/4 szklanki mleka skondensowanego słodzonego
1 łyżka kakao

Sposób przygotowania przepisu:

Kokosowy pień

  • 1. z wiórków kokosowych, mleka w proszku i mleka skondensowanego wyrobić zwarte ciasto.
  • 2. Wyrobione ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dołożyć kakao i wyrobić.
  • 3. Z obu ciast uformować wałeczki. z ciemnego ciasta nieco cieńszy.
    Następnie owijać wedle uznania. U mnie owinęłam ciemne ciasto na białe.
  • 4. odstawić do lodówki do stężenia. Następnie kroić na ok dwu-centymetrowe kawałki.
  • 5. ciasteczka przechowywać w lodówce

Porady

Aby ciasto nie przyklejało się do dłoni, najlepiej przy wyrabianiu co chwilę zmoczyć ręce wodą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

image-1e13ndq

Dodane przez: monika016

Babka kokosowa

Babka kokosowa

ananasowo-kokosowe

Dodane przez: oluś

Ananasowo-kokosowe

Czekoladowy biszkopt przełożony...

Tort kokosowy

Dodane przez: bielinka

Tort kokosowy "Princessa"

Tort, który spodoba się nie tylko...

Kokosowy jabłecznik

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kokosowy jabłecznik

polecam jabłecznik na kruchym kokosowym...

Kokosowy Czar. Pyszny lekki deser.

Dodane przez: Jolanta KG

Kokosowy czar

Kokosowy czar- idealny do kawy....

KOKOSOWA FANTAZJA

Dodane przez: Patryycjja

KOKOSOWA FANTAZJA

Delikatny i puszysty kokosowy deser...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE