Kokosowy pień

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybka i bez pieczenia

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g wiórków kokosowych
    100 g mleka w proszku
    3/4 szklanki mleka skondensowanego słodzonego
    1 łyżka kakao

Kokosowy pień - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z wiórków kokosowych, mleka w proszku i mleka skondensowanego wyrobić zwarte ciasto.
  • 2. Wyrobione ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dołożyć kakao i wyrobić.
  • 3. Z obu ciast uformować wałeczki. z ciemnego ciasta nieco cieńszy.
    Następnie owijać wedle uznania. U mnie owinęłam ciemne ciasto na białe.
  • 4. odstawić do lodówki do stężenia. Następnie kroić na ok dwu-centymetrowe kawałki.
  • 5. ciasteczka przechowywać w lodówce

Porady

Aby ciasto nie przyklejało się do dłoni, najlepiej przy wyrabianiu co chwilę zmoczyć ręce wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy