Pień schabowy z grzybami

4.49 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne pieńki schabowe na różne okazje oraz Święta Bożego Narodzenia

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab b/k - 300 g
    Omlet grzybowy:
    pieczarki - 250 g
    cebula - 1 szt.
    jajka - 2 szt.
    natka pietruszki - 1 pęczek
    mąka - 2 łyżki
    vegeta
    sól i pieprz
    tłuszcz do smażenia
    Panierka:
    jajko - 1 szt.
    bułka tarta
    mąka do panierki.
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet

Pień schabowy z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte pieczarki i natkę pietruszki pokroić.
    Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor, dodać pieczarki i przyprawy, dusić na wolnym ogniu przez kilka minut, ostudzić.
  • Pień schabowy z grzybami 2. Jajka wybić do miski, dodać natkę pietruszki i cebulę z pieczarkami, wymieszać z mąką, solą i pieprzem.
    Na rozgrzanym tłuszczu, usmażyć dwa nie duże omlety.
  • Pień schabowy z grzybami 3. Schab dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
    Na schab nałożyć omlet, ciasno zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami.
  • Pień schabowy z grzybami 4. Obtoczyć najpierw w mące, zanurzać w rozmąconym jajku, obtaczać w tartej bułce.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, na wolnym ogniu, aby nie był w środku surowy.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować