Syrop kokosowy

4.47 (190 ocen)

  • 60 min

Zapraszam na pyszny syrop do kawy i nie tylko.Pięknie pachnie kokosem,jest słodki i mega pyszny.Dla wielbicieli kokosu może to być super prezent hand made.Przepis znalazłam w internecie na stronie designyourlive.pl i lekko go zmieniłam.Polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szkl wiórków kokosowych
    400 ml wody
    3/4 szkl cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.47 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Syrop kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować szklankę wody i dodać wiórki.Gotować ok. 10 minut( w tym czasie woda się wchłonie).Po tym czasie dodać 3/4 szklanki gorącej wody,cukier,cytrynę i miód i gotować przez kolejne 20 minut mieszając od czasu do czasu.Trochę przestudzić i przecedzić przez sitko.Przelać do butelki i przechowywać w lodówce max 2 tygodnie.Smacznego

Porady

(dobrze najpierw wlać do słoika,włożyć do lodówki na 1 godzinę i wledy zdjąć ten twardy tłuszcz który utworzy się na górze syropu;potem można spokojnie przelać syrop do butelki)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować