Karczek w sosie własnym

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne mięsko do drugiego dania.

Składniki:

  • 3 plastry karczku
    2 cebule
    1 duży ząbek czosnku
    przyprawa Kucharek
    sól do smaku
    4 łyżki oleju z pestek winogron
    woda
    pieprz czarny mielony

Karczek w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć dokładnie pod bieżącą wodą plastry karczku, a potem wysuszyć ręcznikiem papierowym. Do garnka wlać olej z pestek winogron, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Smażyć ją do zrumienienia. Potem włożyć plastry karczku i przesmażyć. Następnie wrzucić do garnka ząbek czosnku, podgrzybki suszone, przyprawić Kucharkiem, pieprzem i solą do smaku. Smażyć tak długo, aż mięsko będzie miękkie, dolewając po trochu wody. Karczek najlepiej podawać z ziemniaczkami i kapustką zasmażaną. Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.38 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pulpety w sosie własnym

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie