Kalafior Chili con Carne

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybki, prosty sposób na pyszny dodatek do mięsa. Kalafior zapiekany w sosie. Może również stanowić samodzielne danie, ponieważ sos jest z odrobiną mięsa mielonego.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kalafior
    • 700 g sosu w słoiczku Chili con Carne
    • 10 dag sera żółtego
    • sól

Kalafior chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. 1. Kalafior myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy.
    2. Polewamy całość sosami Chili con Carne.
  • danie 2. 3. Pieczemy w piekarniku 35 minut w 180°C, pięć minut przed końcem pieczenia posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
    4. Gotowe.
    5. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy