Grysikowe mielone z pietruszką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Typowe obiadowe mięsko.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 840 g mielonki indyczej
    1 szklanka kaszy manny
    4 jajka
    1 pęczek natki pietruszki (posiekanej)
    3 - 4 łyżeczki pieprzu ziołowego
    4 łyżeczki przyprawy do karkówki klasycznej

    olej do smażenia

Grysikowe mielone z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gry 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masę odstawić na 30 min.
  • gry 2. Na patelni rozgrzać olej. Z masy formować zgrabne kotleciki i smażyć na rumiano z obu stron.

Porady

Z podanych składników wychodzi 19 kotlecików wielkości łyżki stołowej. Masę można przygotować dzień wcześniej i włożyć na noc do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy