MIELONE Z CZOSNKIEM I PIETRUSZKĄ

5 (143 ocen)

  • 25 min

Pyszne,aromatyczne kotlety mielone.

  • 25 min

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego np. z łopatki
    3 ząbki czosnku
    pęczek natki pietruszki
    1 jajko
    Majeranek-ok.2 łyżek
    bułka tarta-ok.pół szklanki(do miesa)
    bułka tarta do panierowania
    sól,pieprz-do smaku
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z czosnkiem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieszamy składniki 1. Do mięsa wbijamy jajko,doprawiamy sola,pieprzem,wsypujemy bułkę tartą,dodajemy zmiażdzone ząbki czosnku i posiekaną natkę pietruszki,majeranek.Wszystko razem dokładnie wyrabiamy.
  • smazymy na rumiano  zobu stron 2. Z mięsa formujemy kotleciki.Każdy z osobna panierujemyw bułce tartej.Smazymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować