Golonka pieczona na podpiwku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Pyszne mięso pieczone na kultowym napoju kujawskich żniwiarzy. Idealne na obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 golonki wieprzowe,
    1 szklanka podpiwku kujawskiego,
    4 łyżki oleju,
    1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
    1 łyżeczka papryki ostrej mielonej,
    1/2 łyżki pieprzu,
    1 łyżeczka majeranku,
    1 łyżeczka rozmarynu,
    1/2 łyżeczki soli.

Golonka pieczona na podpiwku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podpiwek mieszamy z olejem i przyprawami. Do marynaty wkładamy golonki. Mięso nacieramy marynatą i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
  • 2. Mięso razem z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw związujemy i układamy na blaszce. Golonki pieczemy około dwóch godzin w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy