Golonka czosnkowo-lubczykowa

0 (0 ocen)

Danie dla wielbicieli konkretnej, mięsnej kuchni :)

Składniki:

  • 1 golonka wieprzowa
    1/2 główki czosnku
    kilka listków lubczyku
    1 płaska łyżeczka soli
    pieprz

Golonka czosnkowo-lubczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę nakłuwamy i w nacięcia wciskamy plasterki czosnku. Resztę czosnku rozcieramy z lubczykiem, doprawiamy i smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki do następnego dnia.
    Golonkę przekładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy wodą, przykrywamy i pieczemy około 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia odkrywamy, żeby golonka się zrumieniła.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy