Gazpacho, chłodnik

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Orzeźwiające gazpacho na bazie dojrzałych pomidorów, pieprzu, ogórka i oliwy z oliwek.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 kg dojrzałych pomidorów
    1/2 zielonej papryki
    1 ząbek czosnku
    1/2 ogórka
    1 dl oliwy z oliwek
    ocet winny
    1 kromka białego chleba
    sól
    2 jajka ugotowane na twardo
    frytki

Gazpacho, chłodnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blendujemy wszystkie składniki. Doprawiamy octem wedle swojego gustu. Uważać aby nie wlać zbyt dużo octu. Wstawiamy do lodówki na ok 2godziny. Podajemy z jajkiem przeciętym na cztery części oraz z frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy