FASOLKA PO BRETOŃSKU

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Do fasolki należy dodać majeranek

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cebula posiekana: 150 gramów
    - Tłuszcz: 150 gramów
    - kiełbasa pokrojona w kostkę: 400 gramów
    - fasola jaś: 800 gramów
    - koncentrat pomidorowy: 200 gramów
    - mąka: 30 gramów
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę umyć, namoczyć poprzedniego dnia w przegotowanej letniej wodzie, a następnie gotować w tej samej wodzie. Kiełbasę podsmażyć razem z cebulą.
    Przygotować z reszty tłuszczu jasnozłotą zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy. Wszystkie składniki połączyć, zagotować, dodać sól i pieprz, wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy