Fasolka po Bretońsku

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Mało pracy lecz długo się ją gotuje.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 0.5 kg fasoli Jaś, 1 kg kiełbasy, 600 gram boczku, 2 cebule, olej, 3 liście laurowe, 6 szt ziela angielskiego, 2 łyżki vegety, 1 cała przyprawa do dań z fasoli, pieprz, majeranek, 2 słoiczki przecieru pomidorowego Pudliszki (jeden dodałam zwykły a drugi z ziołami).

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole najlepiej namoczyć na całą noc w zimnej wodzie, następnie odlać wodę z niej i nalać nową gotować do zmiękczenia fasoli.
  • 2. Następnie podsmażyć cebule i kiełbasę z boczkiem dodać do miękkiej już fasoli dalej gotować.
  • 3. Dodać przyprawy i na koniec przecier pomidorowy.

Porady

Gotować na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy