Domowa masa makowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Domową masę makową do ciast można wbrew pozorom przygotować bardzo szybko gdy kupimy zmielony już mak.Tak przygotowaną masę możecie wykorzystać do wszelkiego rodzaju makowców, drożdżówek, babeczek itp.

Składniki:

  • 400g mielonego suchego maku
    1 łyżka powideł lub dżemu
    2 łyżki miodu
    1/2 rozpuszczonego masła (ostudzonego)
    kilka kropel olejku migdałowego
    4 jajka
    cukier do smaku
    1/2 szkl grubo siekanych orzechów włoskich
    1/3 szkl drobno siekanych migdałów
    1/2 szkl kandyzowanych skórek i owoców

Domowa masa makowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać.
    Prawda, ze banalnie prosta?

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_2-2016

Komentarze

Podobne przepisy