Czekoladowe muffiny

0 (0 ocen)

Z miętowymi pastylkami takie muffiny smakują rewelacyjnie.

Składniki:

  • 225 gram mąki pszennej
    2 łyżki kakao
    10 dag brązowego cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1 jajko
    3/4 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju
    10 miętowych pastylek w czekoladzie

Czekoladowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekoladowe muffiny 1. Przygotowanie muffinek zaczynamy od włożenia pastylek do zamrażalnika bo wtedy się lepiej pokroją, po zamrożeniu pokroić w większe kawałki.
    Do miski przesiać make i na sucho wymieszać ją z cukrem, kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli w drugim naczyniu ubić jajko z mlekiem i olejem. Do suchych składników dodać płynne i przy pomocy łyżki wymieszać.
    Przygotowane foremki napełnić do 1/2 wysokości ciastem po wierzchu posypać pokrojonymi czekoladkami.
  • 2. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec muffinki 25 minut z termoobiegiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy