Chłodnik z rzodkiewkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo łatwy do zrobienia, lekko pikantny chłodnik

Składniki:

  • ok 400 g rzodkiewek ( 3 pęczki)
    400 g kefiru
    350 g jogurtu
    szczypiorek
    młoda cebulka - szczypior - pęczek
    łyżeczka płatków chili
    2 kiszone ogórki
    garść kolendry
    sól, pieprz

Chłodnik z rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.rzodkiewki umyć, obciąć końce, zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami.
  • 2. 2.Ogórki pokroić w drobną kostkę, cebulkę w krążki, kolendrę i szczypiorek posiekać.
  • 3. 3.Wszystkie składniki wymieszać z kefirem i jogurtem, doprawić solą, pieprzem i chili.
  • 4. 4.Przed podaniem schłodzić. Podawać przybrane szczypiorkiem, rzodkiewkami i polane oliwą. Smacznego.

Porady

Chłodnik przed podaniem mocno schłodzić, najlepiej parę godzin, żeby smaki się przegryzły

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2016

Komentarze

Podobne przepisy