Chili con Carne

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozgrzewające i sycące danie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mielona wołowina: 1 kilogram
    - fasola czerwona z puszki: 45 dekagramów
    - pomidory z puszki: 45 dekagramów
    - cebula: 0.5 kilograma
    - papryka strąki: 3 sztuki
    - bulion wołowy: 2 szklanki
    - przyprawa chili: 1 szczypta
    - soli: 1 szczypta
    - olej: 1 łyżka

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, włożyć mięso i całość przesmażyć. Odlać nadmiar tłuszczu. Wlać bulion, dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę, pomidory i fasolę, przyprawić chili. Dusić na małym ogniu przez 45 minut. Posolić. Można podawać z tortillami.

Komentarze

Podobne przepisy