Pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe. Uwielbiam chili con carne także za prostotę i szybkość wykonania, to pomysł na obiad, którego przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Polecam!
Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroiłam w piórka i razem z czosnkiem zeszkliłam na niewielkiej ilości oleju. Stopniowo dodawałam zmielone mięso i podsmażałam do lekkiego zrumienienia. Następnie dołożyłam pokrojoną w paski paprykę, przyprawy i koncentrat pomidorowy oraz fasolkę i pomidory (razem z zalewą). Gotowałam około 15 minut bez przykrycia na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Zazwyczaj chili con carne podawane jest z ryżem, równie dobrze smakuje z makaronem, a my najczęściej jemy je ze świeżym pieczywem.
Komentarze