Canneloni ala ruskie pierogi

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Połączenie kuchni włosko-polskiej.

  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron canneloni: 30 dekagramów
    - ziemniaki ugotowane: 0.5 kilograma
    - biały ser: 20 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - margaryna: 2 łyżki
    - masło: 10 dekagramów
    - sól: 0.25 łyżeczki
    - pieprz prawdziwy: 1 szczypta
    - pieprz ziołowy: 0.5 łyżeczki

Canneloni ala ruskie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz
    Ziemniaki z serem skręcić przez maszynkę ,cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie,czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać . Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku .
  • Canneloni ala ruskie pierogi 2. Makaron lekko obgotować i jak będzie prawie miękki odcedzić , przelać zimną wodą
  • Canneloni ala ruskie pierogi 3. Obgotowany makaron nadziewać farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać stopionym masłem . Zapiekać około 15 min w gorącym piekarniku(naczynie ma być przykryte )
  • Canneloni ala ruskie pierogi 4. Przed podaniem można polać usmażoną cebulką , zimne odgrzewamy na patelni są równie smaczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy