bezglutenowe pierniczki "Idą święta!"

  • wyświetlono: 315 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealne dla alergików i chorych na celiakię, ale nie tylko!

majkahsm
  • 30min

Składniki

- 1 i ⅓ szkl. mąki ryżowej
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- ½ szkl. margaryny
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka kakao
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka amoniaku

Sposób przygotowania przepisu:

bezglutenowe pierniczki "Idą święta!"

  • 1. Margarynę rozpuścić na małym ogniu z miodem.
  • 2. Po chwili stygnięcia zamieszać z wszystkimi pozostałymi składnikami.
  • 3. Zagnieść ciasto, wałkować omączonym wałkiem na grubość ok. 0,5cm. Wycinać ciasteczka i piec 8-10 min w 170 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzuryżowebezglutenoweceliakia

Komentarze

Podobne przepisy

upieczone bułki

Dodane przez: rene70

Drożdżówki z serem i wiśniami

Idealne bułeczki do popołudniowej...

image-24vt6ev

Dodane przez: Kasja1986

Jabłka zapiekane pod bezą

Pyszny, delikatny jak chmurka deser...

Orzechowe trufelki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Orzechowe trufelki

Polecam te mocno orzechowe słodkości.

Tiramisu z czekoladą

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Tiramisu z czekoladą

Zapraszam na nieco odmienioną wersję...

image-1ywcn20

Dodane przez: Mniam1

Serowe bułeczki z czekoladą

Smaczne bułeczki z dodatkiem sera...

image-27r3k29

Dodane przez: Habibi Chi

Tort z czereśniami i brzoskwiniami

Prosty w wykonaniu, smaczny tort...