zupa z pieczonej dyni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

rozgrzewająca, pyszna, sezonowa zupa dyniowo-pomidorowa:)

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 kg dyni
    - o,5 l bulionu warzywnego
    - 1 puszka pomidorów krojonych (z bazylią)
    - 1 cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - łyżka masła
    - sól, pieprz, słodka papryka, cukier

Zupa z pieczonej dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy w dużą kostkę i zapiekamy w 190 stopniach przez ok. 40 minut. Na maśle przesmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy pomidory z puszki, bulion, upieczony miąższ z dyni (bez skóry) i gotujemy prze ok. 10 minut. Doprawiamy przyprawami i miksujemy blenderem. Podajemy z bagietką

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2014

Komentarze

Podobne przepisy