Schab w sosie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny i bardzo kruchy schab,aromatyczny sos.Możemy podać z ziemniaczkami lub makaronem.Pomysł na niedzielny obiad.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50 dag schabu
    sól i pieprz do smaku
    przyprawa do pieczeni
    2 duże cebule
    olej do smażenia
    1 płaska łyżka mąki pszennej

Schab w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plastry.Każdy plaster mięsa nacieramy przyprawą do gulaszu i odstawiamy na około pół godziny.
  • 2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu stron.Przekładamy do garnka razem z olejem na którym się smażyło.
  • 3. Cebule obieramy i kroimy w piórka,przekładamy do mięsa,podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
  • 4. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody,następnie wlewamy do mięsa,gotujemy do zgęstnienie sosu.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy