PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM

0 (0 ocen)

Idealne na szybki obiad ;)

Składniki:

  • -50dag mięsa mielonego
    -1 cebula
    -1 jajko
    -1 czosnek
    -2 średnie kromki cheba lub jedna bułka
    -2 szklanki bulionu warzywnego
    -3/4 szklanki śmietany
    -2 łyżki mąki
    -koperek
    -sól
    -pieprz
    -olej

Pulpeciki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajmemy jajko, czosnek i cebule drobniutko kroimy lub przepuszczamy przez praskę, dodajemy także 2 kromki chleba namoczonego wcześniej w wodzie, dprawiamy i wszytsko starannie mieszamy.
  • 2. Formujemy pulpeciki (średnie kuleczki)
  • PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM 3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pulpeciki.
  • PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM 4. Bulion ugotować zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, doprawić, dodać koperek i jeszcze chwile gotować.
    Pupleciki po usmażeniu przełożyć do sosu i jeszcze chwile gotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy