Fettucionne z kurkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pachnie latem i lasem.Kurki w roli głównej.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu fettucionne
    1 pierś z kurczaka
    20 dkg mrożonego groszku
    15 dkg mrożonej fasolki szparagowej
    10 pomidorków koktajlowych
    20 dkg kurek mrożonych
    natka pietruszki
    olej rzepakowy


    marynata do kurczaka:
    olej rzepakowy
    sól morska
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 łyżeczka rozmarynu suszonego
    1 łyżka sosu śliwkowego

Fettucionne z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Kurki przesmażam na patelni na oleju, razem z pomidorkami. Doprawiam solą, pieprzem. Groszek i fasolkę duszę na patelni na oleju około 3 minuty. Kurczaka pierś kroję na kawałki, marynuje w oliwie, dodaje czosnek, cebulkę pokrojoną, sól, pieprz, sos śliwkowy, rozmaryn. Odstawiam na dobę do lodówki. Przesmażam potem na patelni, dodaję groszek z fasolką, kurki i dodaje makaron ugotowany mieszam wszystko razem. Podaję z natką pietruszki i bratkami.

Komentarze

Podobne przepisy