Fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Fasolka po bretońsku chyba zawsze będzie mi się kojarzyć z dzieciństwem. Kiedy byłam małą dziewczynką jeździliśmy z rodzicami na zakupy do dużych miast,praktycznie były to wyprawy całodniowe. od dziecka lubiłam dobrze zjeść,co za tym idzie wizyty w restauracjach w barach. Jednym z dan które zawsze z

  • 60 min

Składniki:


  • 50dag fasolki Jaś
    30 dag kiełbasy śląskiej
    mały koncentrat pomidorowy
    2 dag mąki
    sól
    pieprz
    papryka
    30 dag boczku wędzonego

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przebrać, opłukać zalać wodą pozostawić na noc. Następnie ugotować ją w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę dodać do fasolki. Dodać koncentrat pomidorowy doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, Zrobić zasmażkę z mąki i dodać do fasolki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy