Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka oraz przesiane mąki z proszkiem i cappuccino. Miksujemy i wlewamy większą część do natłuszczonej blachy, resztę mieszamy z kakao i wylewamy na jasny biszkopt. Namoczone biszkopty układamy na biszkopcie (blacha 29*25). Pieczemy około 30 minut. Wyjmujemy, studzimy i przekrawamy na pół.
2.Krem:
1 szklankę mleka gotujemy z cukrem. Do drugiej dodajemy żółtka, mąkę, cappuccino, budyń i miksujemy dokładnie. Dodajemy do gotującego się mleka i mieszamy. Zagotowany budyń odstawiamy do całkowitego ostygięcia.
Margarynę ucieramy mikserem (najlepiej żeby była wcześniej wyciagnięta z lodówki) do białości i stopniowo, powoli dodajemy zimny budyń cały czas ucierając aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Komentarze