Cebulowe polędwiczki

0 (0 ocen)

Łatwy przepis na pyszne, kruche i delikatne mięsko, które robi się samo :)

Składniki:

  • na 4 porcje:
    50-60 dag polędwiczek wieprzowych
    20 dag cebuli, najlepiej młodej
    sól, pieprz
    3-4 łyżki oliwy

Cebulowe polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki kroimy na plastry.
    Cebule obieramy i kroimy w cząstki (grube piórka).
    Do miski wkładamy mięso, solimy, pieprzymy, polewamy oliwą i mieszamy.
    Dodajemy pokrojoną cebule i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok. godzinkę.
  • 2. Mięso wraz z cebulą przekładamy do brytfanny. Pieczemy pod przykryciem ok. 50 minut w temperaturze 170 stopni (termoobieg).
  • 3. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy