Zupa ze świeżych ogórków

0 (0 ocen)

Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza. Można podać ją z jajkiem lub ziemniakami.

Składniki:

  • 30 dag świeżych ogórków
    1 l wywaru jarzynowego
    1/2 pół szklanki śmietany
    2 dag masła
    2 łyżki maki
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 łyżeczka vegety

Zupa ze świeżych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać, przepołowić, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w kostkę. Ogórki udusić na maśle z łyżeczką posiekanego koperku i vegety.
    Do gotującego się wywaru jarzynowego dodać ogórki. Zupę zabielić śmietaną z mąką, zagotować. Posypać resztą koperku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy