Zupa porowa

  • wyświetlono: 415 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smak mojego dzieciństwa - taką zupę często gotowała mi mama. Teraz i ja ją gotuję dla mojego synka.

uuuuuunazwy-1

Składniki

3 skrzydełka
3 marchewki
1 duży por
1/2 selera
1 pietruszka
100 ml śmietanki 36%
sól pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa porowa

  • 1. Pietruszkę, selera i marchew obieramy. Marchewki kroimy w plasterki
  • 2. Pora kroimy w cieniutkie plasterki
  • 3. Do garnka dodajemy skrzydełka, warzywa, 2 liście laurowe oraz 3 ziela angielskie, Całość zalewamy 2 litrami wody. Gotujemy na małym ogniu 30 minut
  • 4. Po tym czasie z zupy wyciągami skrzydełka, pietruszkę oraz seler. DO zupy dodajemy śmietankę i mieszamy

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwildania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylazupazupa porowa

Komentarze

Podobne przepisy

zupa serowo - porowa

Dodane przez: Kasja1986

zupa porowo-serowa

pyszna aromatyczna zupa

ZUPA POROWA

Dodane przez: magdzia44448

ZUPA POROWA Z MIĘSEM MIELONYM

Pyszna i pożywna zupa - gęsta z...

Zupa porowa z kurczakiem

Dodane przez: Marcia66

Zupa porowa z kurczakiem

Zdrowa, lekko strawna i jednocześnie...

Zupa marchewkowo-porowa

Dodane przez: agatab

Zupa marchewkowo-porowa

Zupa marchewkowa to ostatnio zdecydowanie...

Zupa porowa z serkiem topionym

Dodane przez: cukinia

Zupa porowa z serkiem topionym.

Pyszna zupa na jesienny obiad.

image-035drsu

Dodane przez: Ewelina Marcin

Zupa porowa z mięsem

Niezwykle aromatyczna zupa przygotowana...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE