Zupa pomidorowa z San Escobar

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

W tym roku to będzie najbardziej oblegany kierunek wczasów za granicą, San Escobar. Chcieliśmy Wam zaproponować soup, wykwintny, przepyszny, godny polecenia.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 łyżki oleju rzepakowego
    400 g ulubionej (tłustej) kiełbasy
    200 g pieczarek
    1,4 l bulionu warzywnego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka majeranku
    250 g korniszonów
    200 g papryki konserwowej
    100 ml wody
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz

Zupa pomidorowa z san escobar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy na 3-4 mm plasterki i razem z pokrojonymi na plasterki, pieczarkami, podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
    Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min.
    Następnie dodajemy pokrojone ogórki i paprykę, podgrzewamy kilka minut.
    Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy, i ciągle mieszając, zagęszczamy.
    Do smaku zupę doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy