Zupa pomidorowa - tradycyjna

0 (0 ocen)

  • 60 min

jeżeli ktoś lubi zupy - nie krem

  • 60 min

Składniki:

  • Porcja rosołowa np. z kurczaka
    0,5 kg mrożonki wieloskładnikowej –marchew,kalafior,brukselka,brokuł
    (w czasie lata wskazane świerze warzywa)
    150 g przecieru pomidorowego
    pietruszka
    koper
    sól, pieprz, vegeta
    100 g makaronu lub ryżu

    Porcja zupy na 6 osób

Zupa pomidorowa - tradycyjna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W ok 3 l wody stawiamy do gotowania porję rosołową .Po zagotowaniu zbieramy szumowiny,doprawiamy do smaku vegetą, solą, pieprzem i wsypujemy mrożonkę lub przygotowane obrane świerze warzywa.
    Po ugotowaniu (ok 60 min) wyciągamy porcje rosołową, doprawiamy przecierem pomidorowymi gotujemy jeszcze chwilę, wsypujemy zieleninę.

    Osobno gotujemy makaron lub ryż i podajemy z zupą.

    Ja ze względów dietetycznych zupy nie zabielam, można zabielić jogurtem lub śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy