Zupa pomidorowa - tradycyjna

  • wyświetlono: 763 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

jeżeli ktoś lubi zupy - nie krem

Halina1
  • 60min

Składniki

Porcja rosołowa np. z kurczaka
0,5 kg mrożonki wieloskładnikowej –marchew,kalafior,brukselka,brokuł
(w czasie lata wskazane świerze warzywa)
150 g przecieru pomidorowego
pietruszka
koper
sól, pieprz, vegeta
100 g makaronu lub ryżu

Porcja zupy na 6 osób

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa pomidorowa - tradycyjna

  • 1. W ok 3 l wody stawiamy do gotowania porję rosołową .Po zagotowaniu zbieramy szumowiny,doprawiamy do smaku vegetą, solą, pieprzem i wsypujemy mrożonkę lub przygotowane obrane świerze warzywa.
    Po ugotowaniu (ok 60 min) wyciągamy porcje rosołową, doprawiamy przecierem pomidorowymi gotujemy jeszcze chwilę, wsypujemy zieleninę.

    Osobno gotujemy makaron lub ryż i podajemy z zupą.

    Ja ze względów dietetycznych zupy nie zabielam, można zabielić jogurtem lub śmietaną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babcitaniatradycyjnanie krem

Komentarze

Podobne przepisy

Najlepsza pomidorowa

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Zupa pomidorowa

Uwielbiam pomidorową. Ta dla mnie...

zupa pomidorowa-krem

Dodane przez: smak i uczucie

Zupa pomidorowa-krem

zupa-krem

zupa pomidorowa

Dodane przez: anka1988

Zupa pomidorowa

najczęściej ją robię z rosołu który...

Zupa pomidorowa

Dodane przez: Antolka

Zupa pomidorowa

Zupa idealna na chłodne dni, jest...

Zupa pomidorowa z makaronem

Dodane przez: teresa-kr

Zupa pomidorowa z makaronem

Pyszna tradycyjna zupa pomidorowa

image-08gloo7

Dodane przez: Magster

Tradycyjna zupa ogórkowa

Zupa która może być podawana na...