Zupa pomidorowa alla meksykańska

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Zupa typowa – po niedzielna bo stworzona z niedzielnego rosołku. Dodatek czerwonej fasoli i kukurydzy dodaje jej fajnego charakteru i fajnie ją urozmaica – tą naszą zupę pomidorową

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 litry rosołu

    1 puszka czerwonej fasoli

    2/3 puszki kukurydzy

    1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego

    2 puszki krojonych pomidorów w puszce

    100 ml śmietanki kremówki

    1 1/2 szklanki ugotowanego makaronu\

    1 cebula

Zupa pomidorowa alla meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na 1 łyżce masła. Do przeszklonej cebuli dodajemy pomidory z puszki i przesmażamy około 15 minut na średnim ogniu

    2.Do pomidorów wlej rosół, dodaj kukurydze i fasolę. Wymieszaj i gotuj około 10 minut. Dodaj koncentrat oraz makaron wymieszaj i gotuj kolejne 5 minut. Zabiel śmietanką.

Komentarze

Podobne przepisy