Zupa pieczarkowa z makaronem

  • wyświetlono: 183 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Rozgrzewająca na jesienną porę.

P1302195
  • 6 porcje
  • 80min
  • Średni

Składniki

2 marchewki,
1 pietruszka,
1 biała część pora,
400 g pieczarek,
100 g serka topionego,
sól, pieprz,
szczyta tymianku,
szczypta ziół prowansalskich,
szczypta majeranku,
makaron nitki,
80 ml oliwy,

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa pieczarkowa z makaronem

  • 1. Marchewkę, pietruszkę oraz por czyścimy, kroimy w kostkę. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy warzywa. Całość przesmażamy kilka minut. Zalewamy ok. 1,5 l wody. Całość gotujemy na małym ogniu.
    Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, doprawiamy. Smażymy aż do całkowitego wyparowania wody.
    Do naszego wywaru dodajemy podsmażone pieczarki oraz serek topiony, pozostawiamy na ogniu aż do rozpuszczenia serka. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.Gotujemy makaron.
    Zupę podajemy z ugotowanym makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zupa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa z makaronem

Dodane przez: bietka

Zupa pieczarkowa z makaronem

Bardzo zdrowa i sycąca zupka.

Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

Dodane przez: Martyna1991

Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

Bardzo smaczna, zupa pieczarkowa...

pieczarkowa

Dodane przez: lidyia

Zupa pieczarkowa z makaronem

Zupa bardzo lubiana przez moich...

image-1m3kf05

Dodane przez: ladygoga

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Zupę pieczarkową przygotowuję dość...

zupa z parówkami

Dodane przez: Aninka88

Zupa pieczarkowa z parówkami

pomysł na zupę z parówkami

Zupa kalafiorowa z makaronem

Dodane przez: rena123

Zupa kalafiorowa z makaronem

Pyszna, szybka zupa na rosole.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE