Zrazy w winnym sosie

0 (0 ocen)

Nic dodać nic ująć - palce lizać

Składniki:

  • 2 kotlety wołowe
    ogórek kiszony
    1 cebulka
    pół papryki czerwonej
    sól, pieprz, pieprz ziołowy
    mąką
    pól szklanki wina czerwonego-wytrawnego

Zrazy w winnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy, przyprawiamy i obtaczamy w mące.
    Ogórki i paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka.
    Po 2 paski papryki i ogórka kładziemy na kotlety i odrobina cebuli zawijamy, owijamy nitką bądź wkładamy wykałaczki.
    Zrazy obsmażamy po 2 minuty z każdej strony.
    Układamy kotleciki w rondelku zalewamy odrobiną wody i winem. Dusimy około 40 minut, gdy sos jest rzadki dodajemy odrobinę mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy