Zapiekane parówki na tostach pod serową pierzynką

  • wyświetlono: 791 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapiekane parówki z serem i tostami na smaczne śniadanie!

PolskaGotuje
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- parówki drobiowe: 5 sztuk
- ser żółty: 100 gramów
- chleb tostowy: 3 sztuki
- szczypiorek: 1 pęczek
- białko: 1 sztuka
- masło: 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekane parówki na tostach pod serową pierzynką

  • 1. Parówki króciutko podgotowujemy
    ( ok. 3 - 4 minutki ).

    Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.

    Szczypiorek siekamy.

    Białko roztrzepujemy.

    Foremkę do keksa delikatnie smarujemy masłem.

    Układamy na spodzie 3 parówki.

    Posypujemy gęsto serem.

    Przykrywamy 2 parówkami i znów pokrywamy warstwą startego sera.

    Przykrywamy kromkami chleba tostowego.

    Całośc smarujemy / polewamy białkiem.

    Wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut / 180C
    ( tak by ser się roztopił ).

    Odwracamy foremkę i wyciągamy.

    Całośc posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serlatozimaparówkiśniadaniewiosnajesień

Komentarze

Podobne przepisy

toskańska wątróbka

Dodane przez: joanna74

Toskańska wątróbka na tostach

Pyszna przystawka, orzeźwiająca...

Łosoś pod pierzynką

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Łosoś pod pierzynką

Ciekawie prezentuje się na stole...

ryba pod słodką pierzynką

Dodane przez: AlaW.

Ryba pod słodką pierzynką

Szybka w przygotowaniu i bardzo...

Schabowe pod pierzynką

Dodane przez: mysza75

Schabowe pod pierzynką

Schabowe w innej wersji niż tradycyjne....

Jajka pod pierzynką

Dodane przez: PolskaGotuje

Jajka pod pierzynką

Jajka pod pierzynką wymyśliłam...

Ziemniaki pod pierzynką

Dodane przez: szynszyla

Ziemniaki pod pierzynką

Zawsze jest dylemat co zrobić z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE